Foto del docente

Cesare Ravagli

PhD Student

Department of Agricultural and Food Sciences

Research fellow

Department of Agricultural and Food Sciences

Academic discipline: AGR/15 Food Science and Technology

Publications

Pasini F.; Marzocchi S.; Ravagli C.; Cuomo F.; Messia M.C.; Marconi E.; Caboni M.F., Effect of replacing olive oil with oil blends on physicochemical and sensory properties of taralli, «INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY», 2024, 59, pp. 2697 - 2706 [Scientific article]Open Access

Cesare Ravagli, Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Maria Fiorenza Caboni, Low sodium cheeses lipidic characterization, a research to better understand the kinetics of cheese aging., in: FoodOmics 2024 7th International Conference, 2024, pp. 159 - 161 (atti di: THE INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOODOMICS, Cesena, 14-16 febbraio 2024) [Contribution to conference proceedings]

Pasini, Federica; Marzocchi, Silvia; Ravagli, Cesare; Caboni, Maria, Problemi e sfide nella macinazione della farina integrale: il caso della pasta integrale, in: Atti del 13° Convegno AISTEC FILIERE CEREALICOLE E RIGENERATIVE: Cambiamenti climatici e nuove esigenze qualitative e nutrizionali, Roma, Associazione Italiana di Scienza e Tecnologia dei Cereali AISTEC, 2024, pp. 174 - 178 (atti di: 13° Convegno AISTEC FILIERE CEREALICOLE E RIGENERATIVE: Cambiamenti climatici e nuove esigenze qualitative e nutrizionali, Torino, 19-21 giugno 2024) [Contribution to conference proceedings]Open Access

Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini, Effect of light on the initiation of oxidation in selected vegetable oils, in: XIII CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI -LIBRO DEGLI ABSTRACTS, 2023, pp. 138 - 138 (atti di: XIII CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI (CHIMALI2023), Marsala, 29-31 maggio 2023) [Abstract]

Bravo Bolivar, Michael Steven; Pasini, Federica; Marzocchi, Silvia; Ravagli, Cesare; Tedeschi, Paola, Future Perspective and Technological Innovation in Cheese Making Using Artichoke (Cynara scolymus) as Vegetable Rennet: A Review, «FOODS», 2023, 12, Article number: 3032 , pp. 1 - 16 [Scientific article]Open Access

Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Fiorenza Caboni, Federica Pasini, Study of the oxidative stability of thermally stressed vegetable oils, in: XIII CONGRESSO N AZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI. LIBRO DEGLI A BSTRACTS, Società Chimica Italiana, 2023, pp. 137 - 137 (atti di: XIII CONGRESSO NAZIONALE DI CHIMICA DEGLI ALIMENTI, Marsala, 29-31 Maggio 2023) [Contribution to conference proceedings]

Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni, Studio di shelf-life di biscotti con miscele lipidiche diverse, in: Studio di shelf-life di biscotti con miscele lipidiche diverse, 2022, pp. 50 - 50 (atti di: 12° Convegno AISTEC "Cereali e Scienza: resilienza, sostenibilità e innovazione", Portici, Napoli (Italia), 15-17 giugno 2022) [Abstract]

Federica Pasini, Silvia Marzocchi, Cesare Ravagli, Maria Cristina Messia, Maria Fiorenza Caboni, Studio di shelf-life di taralli con miscele lipidiche diverse, in: Studio di shelf-life di taralli con miscele lipidiche diverse, 2022(atti di: 12° Convegno AISTEC "Cereali e Scienza: resilienza, sostenibilità e innovazione", Portici, Napoli (Italia), 15-17 giugno 2022) [Poster]

Latest news

At the moment no news are available.